Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Vi satsar på att skapa en inkluderande och välkomnande miljö

31 OKT 2019 15:55
Sörmlandsidrotten har tillsammans med våra kollegor i Västmanland de senaste två åren haft ett samarbete med Värdskapet Sverige.
  • Uppdaterad: 31 OKT 2019 15:55

Värdskapet vill bidra till en värld där människor känner sig väntade och välkomna. Där vi först och främst ser människan i den vi möter, bakom allt det som skiljer oss åt på ytan. Det här vill vi även inom idrotten och vårt samarbete var ett spännande faktum. Syftet var och är att skapa en inkluderande och välkomnande miljö såväl inom som utanför vår verksamhet.

”För oss är det viktigt att alla känner sig välkomna till idrotten och behandlas lika. Vårt värdskap ska kännas och upplevas i all vår verksamhet. Vi har bestämt oss för att värdskapsfilosofin ska genomsyra förhållningssättet och värderingarna för alla som verkar inom idrotten i vårt län; anställda, ledare, tränare och medlemmar” säger Jörgen Hedberg, distriktidrottschef på Sörmlandsidrotten.

Nu, två år senare, har vi tillsammans byggt upp vår interna kompetens inom värdskap. Förutom att alla anställda på Sörmlandsidrotten har genomgått värdskapsutbildning har flera idrottskonsulenter från vår organisation utbildat sig ytterligare för att bli sk. diplomerade värdskapstränare. Syftet med dessa värdskapstränare är att de framöver ska kunna ta värdskapsfilosofin vidare ut i Sörmlands föreningsliv. Förhoppningen är att vi ska kunna hjälpa till att bygga föreningar där ett inkluderande och välkomnande förhållningssätt genomsyrar verksamheten. Vi är övertygade om att detta är nyckeln för att vi inom idrotten ska nå svåra mål (Strategi 2025).

Är din föreninggntresserad av att veta mer och börja arbeta med Värdskap? Kontakta någon av våra idrottskonsulenter så kan vi berätta mer!

Vad är Värdskap?
Värdskap är en vardagssysselsättning. Ditt sätt att vara tillsammans med andra speglar ditt personliga värdskap. När du möter människor inom idrotten, lagkompisar, domare, motståndare och funktionärer, visar du samtidigt prov på värdskapet i det sammanhang du ingår. Oavsett om du tänker på det eller inte. Det går att bli bättre på värdskap, på att få människor att känna sig välkomna och väntade.

Skribent: Caroline Lindeberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss