Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Vill din förening söka lovstödspengar för sommarlovet?

25 MAR 2019 16:18
Likt tidigare år kommer det även under 2019 finnas möjlighet för alla föreningar i Sörmland att söka bidrag för att skapa kostnadsfria aktiviteter under sommarlovet för barn i åldern 6-15 år.
  • Uppdaterad: 25 MAR 2019 16:18

Syftet med lovstödspengarna, som är ett statligt bidrag, är att stödja kommunerna att utveckla aktiviteter som är integrationsfrämjande, som motverkar segregation och som ger stimulans samt personlig utveckling. Man vill även bidra till att skapa nya kontaktytor mellan flickor och pojkar från olika sociala bakgrunder.

Med sommarlovet avses perioden 17 juni – 18 augusti.

Vill din förening söka lovstödspengar för sommarlovsaktiviteter eller har en idé som främjar idrott och rörelse men behöver lite stöd och hjälp på vägen? Kontakta din förenings idrottskonsulent så hjälper vi dig på vägen mot ett roligt och aktivt sommarlov för alla barn i Sörmland.

Nedan listas några kriterier som kan vara viktiga att tänka på. 

Sökkriterier

Aktiviteterna ska:

  • vara kostnadsfria för barn och unga i åldrarna 6-15 år
  • ge barn och unga stimulans och personlig utveckling
  • stimulera både flickors och pojkars deltagande
  • främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika sociala bakgrund
  • genomföras så att alla barn behandlas lika vad gäller tillgång och deltagande, därför ska heller ingen behovsprövning göras av de barn som deltar i aktiviteterna.

Ansökningar som ger större effekt för många barn och unga kommer att prioriteras. Även de som avser skapa en så stor bredd bland aktiviteterna som möjligt prioriteras. Aktiviteterna ska vara religiöst och politiskt obundna.

Skribent: Caroline Lindeberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss