Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Tre miljoner kronor till föreningar i Sörmland

14 JUN 2019 12:58
Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet. Ett av Idrottslyftets prioriterade områden är att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer.
  • Skapad: 14 JUN 2019 12:58

I år har tio idrottsföreningar fått beviljat anläggningsstöd från oss, totalt är det nästan 3.000 000 kronor som delats ut. Följande idrottsföreningar i Sörmland är de som fått beviljat anläggningsstöd 2019:

JÄDERS IF
Beviljat belopp 738 500:-
Jäders IF ska bygga en multiplan på Kungsvallen i Kjula för att locka till mer rörelse och varierade idrotter för alla barn och unga i området. Planen kommer att bestå av en konstgräsyta av gräs och sand för att möjliggöra vintersporter som konståkning och ishockey under vintern.


VÄRMBOLS FC
Beviljat belopp 500 000:- 
Värmbols FC ska anlägga en konstgräsplan med belysning på Värmbols IP där den gamla A-planen ligger. Detta kommer att skapa fler möjligheter för föreningen att bedriva verksamhet under hela året då det kommer att finnas en spelbar plan för träning och match. Belysningen ökar även möjligheterna till att bedriva träning under kvällstid samt under vår, höst och i bästa fall även vintertid.


IDROTTSKLUBBEN ESKILSTUNAGYMNASTERNA
Beviljat belopp 400 000:-
Gymnastiken växer i Eskilstuna och hittills har två föreningar delat lokal i Vilsta, vilket inte har skapat de bästa förutsättningarna för de båda klubbarna. Idrottsklubben Eskilstunagymnasterna har därför fått tillgång till en ny aktivitetsyta i Skjulstahallen som ska rustas upp och inredas med nya fasta redskap för att kunna utnyttjas som gymnastikhall.


TROSA-VAGNHÄRAD TENNISKLUBB
Beviljat belopp 400 000:-
Trosa Vagnhärad Tennisklubb har investerat i en solcellsanläggning och LED-belysning för att minska den direkta elkostnaden för anläggningen, men också för att skapa en något mer hållbar anläggning för alla barn och ungdomars skull.


FLEN SPORT & HÄLSA IDROTTSFÖRENING
Beviljat belopp 275 935:-
Flen sport & hälsa idrottsförening bedriver idag verksamhet inom funktionell fitness och armsport och man har som mål att utöka verksamheten ytterligare med bland annat styrkelyft och tyngdlyftning. Föreningen har hittat en ny aktivitetslokal som kan bidra till att utöka verksamheten, men som behövde en rejäl upprustning för att skapa fler funktionella aktivitetsytor.


ESKILSTUNA GYMNASTIKFÖRENING 
Beviljat belopp 200 000:-
På grund av platsbrist i den nuvarande lokalen i Vilsta har inte Eskilstuna Gymnastikförening haft möjlighet att ta emot alla intresserade barn och ungdomar och långa köer till föreningens breddgymnastik har skapats. Tack vare att Skjulstahallen har öppnat upp för Eskilstunas andra gymnastikförening har det möjliggjort för Eskilstuna Gymnastikförening att rusta upp och inreda en ny aktivitetsyta för breddgymnastik i Vilstahallen som gör att de kan utöka sin verksamhet och ta in fler barn och ungdomar.


IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS & SVETTIS NYKÖPING
Beviljat belopp 195 000:-
Idrottsföreningen Friskis & Svettis Nyköping har fått ett renoveringsbidrag till sina lokaler. Man ska bland annat lägga nytt golv där man bedriver spinning, renovera om omklädningsrummen så att ungdomarna som idrottar ska känna sig tryggare i miljön, samt renovera de sociala ytorna där ledare och funktionärer möts.


SÖDERTÄLJE BÅGSKYTTEFÖRENING
Beviljat belopp 175 000:-
Södertälje bågskytteförening ska bland annat lägga nytt golv i deras aktivitetshall, installera ny belysning för att möta behoven hos personer med synnedsättning och även bättra belysningen på kortare avstånd där barn och unga skjuter. Föreningens skjutvägg ska justeras för att fungera bättre för nybörjare, unga samt synskadade som använder större delen av träffytorna. Det ska även anordnas en ny handicapramp in i lokalen och toaletter och ventilation ska renoveras.


MARIEFREDS BÅTKLUBB 
Beviljat belopp 50 000:-
Mariefreds båtklubb har investerat i en ny säkerhetsbåt till deras jolleskola då den båten föreningen använt inte var lämpad till verksamheten och inte heller var särskilt miljövänlig. Den nya båten gör att man i många år framåt kommer att ha en smidigare, miljövänligare och säkrare båt ute på vattnet. Det är även en båt som är lätt att hantera för blivande ungdomsledare.


HARGS BOLLKLUBB
Beviljat belopp 25 500:-
Hargs Bollklubb, som har sin anläggning på Krikonbackens IP, ska renovera sin klubbstuga. Såväl omklädningsrummen som duscharna ska rustas upp, golvet ska bytas ut i de gemensamma ytorna och dörrar ska bytas till duschar och toaletter på anläggningen.


Mer information om anläggningsstödet finns här.


Kontaktperson hos oss:
Gabriel Larsson
Sörmlandsidrotten
tfn 072-248 79 24
This is a mailto link

Skribent: Caroline Lindeberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss