Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Teencamp i Nyköping – en vecka fylld med idrott och rörelse!

16 AUG 2019 11:34
Här om veckan genomförde våra kollegor i Nyköping årets Teencamp. En vecka fylld med prova-på idrotter för ungdomar i staden. Vi passade på att ställa några frågor till vår kollega Sevinc Qurbanova som varit projektledare för idrottscampen.
  • Skapad: 16 AUG 2019 11:34

Hej Sevinc! För de som kanske inte vet, vad är Teencamp för något?

-  Teencamp riktar sig till ungdomar mellan 13–16 år och är en veckas läger där ungdomarna får prova på två olika aktiviteter varje dag. Dagen är uppdelad i två pass, förmiddagspass och eftermiddagspass. Under denna vecka får ungdomarna testa på olika idrotter i föreningsregi kombinerat med andra roliga aktiviteter.


Hur länge har ni kört Teencamp i Nyköping?

-  Det här är tredje året vi har Teencamp. Det har varit ungefär lika många deltagare varje år hittills, runt 10 stycken. Det är en målgrupp som är svårt att nå och vi jobbar mycket med det. Vi är glada över de som kommer och visar intresse.


Vilka aktiviteter/idrotter har ungdomarna fått testa under veckan?

-  I år har barnen provat på; Boule, streetdance, tennis, volleyboll, minigolf, brasilianskt jujitsu, Aikido, baseball, rollerskate och idrottens dag. Under idrottens dag gick de runt och provade på olika sorters idrotter under 2 timmar.


Hur tror du deltagarna upplevt veckans camp? 

-  Eftersom de själva med eget intresse anmält sig så har deltagarna varit väldigt positiva och aktiva under veckan. Väldigt trevliga ungdomar som har visat engagemang under varje pass. I slutet av veckan fick de även säga vilken aktivitet som var favoriten och majoriteten tyckte brasilianskt jujitsu.

 

Vad tycker föreningarna som deltar om Teencamp? 

-  Jag tror de är väldigt glada och tacksamma över att kunna vara med under veckan och få möjligheten att visa upp sig. För det är ett skyltfönster för alla våra föreningar och en chans att nå ut till många nya barn.

 

Hur har du själv upplevt veckan, har den varit lyckad?

-  Jag tycker att det har varit en underbar vecka där jag har fått jobba mycket för att planera veckan och det har verkligen tagit tid. Jag är väldigt nöjd och tycker att det har gått som önskat och att alla föreningar har varit så snälla och hjälpsamma.

Skribent: Caroline Lindeberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss