Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Gå med idrotten i Pride

29 APR 2019 14:08
Att alla ska vara välkomna inom idrotten – det är en självklarhet för oss på Sörmlandsidrotten.
  • Uppdaterad: 29 APR 2019 14:08

Oavsett religion, kön, ålder, utseende, sexuell läggning eller etnisk härkomst ska idrotten vara en öppen och välkomnande plats och vi jobbar för en idrott fri från diskriminering. Inom idrottens idéprogram finns en tydlig policy mot sexuell diskriminering. Trots detta förekommer exkludering och särbehandling av ungdomar och vuxna på grund av deras sexuella läggning. För att visa att vi tar ställning kommer vi att delta i flera av årets Prideparader som genomförs på olika platser i Sörmland. Vi hoppas att din förening också vill gå i någon av paraderna tillsammans med oss för att visa att även ni står för en öppen och välkomnande idrott.

Hoppas att vi ses!

Meddela gärna att er förening kommer genom att mejla till This is a mailto link


 

Genomförda Parader

Eskilstuna Springpride

Den första paraden som genomförs är under Eskilstuna Springpride. Paraden avgår lördag den 18 maj kl. 15:00 och är Eskilstunas största manifestation för alla människors rätt att vara sig själva och älska dem de vill. Läs mer om Eskilstuna Springpride här

Vi på Sörmlandsidrotten har samordnat så att alla idrottsföreningar har möjlighet att gå tillsammans i Paraden. Vi kommer att finnas på plats vid 14:30 utanför restaurangen Y-won för att möta upp alla föreningar som vill gå ihop med oss. Genom att samla idrotten kan vi visa vilken stor och enorm kraft idrottsrörelsen har. 

 

Katrineholm Pride

Lördag den 25 maj genomförs Katrineholms Pride och givetvis kommer vi att vara på plats där också. Paraden avgår kl. 13:30 från Perrongen/Lokstallarna vi kommer att finnas på plats vid 13:00 för att möta upp alla föreningar. Läs mer om Katrineholm Pride här och glöm inte att anmäla via arrangörens hemsida om din förening ska gå.   

PS! Vi kommer att dela ut visst regnbågsfärgat material (tex. flaggor) till er som vill gå tillsammans med idrottsrörelsen i paraderna, men det är önskvärt att varje förening hittar på egna initiativ. 

Gnesta Pride 

Lördag 31 augusti.

Skribent: Caroline Lindeberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss