Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar kontrollera registerutdrag

12 SEP 2019 11:43
Från 1 januari 2020 gäller att alla idrottsföreningar inom RF ska kontrollera registerutdrag. För att underlätta för alla föreningar i Sörmland har vi tagit fram en guide.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2019 11:43

Guiden är avsiktligt enkel och kortfattad. För dig som vill ha mer och djupar information, se RF:s sida www.rf.se/Tryggidrott/. 

Klicka här för att komma direkt till guiden.

Kort fakta:
Förening har laglig rätt att begära utdrag av alla vuxna (straffmyndiga) i dess verksamhet som ska arbeta med eller på annat sätt ha kontinuerlig och nära kontakt med barn.

• Barn är alla under 18 år
• Utdraget visar endast grova brott; mord, dråp, grov misshandel, människorov, sexualbrott, barnpornografibrott eller grovt rån
• Föreningen ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen har genomförts. Utdrag visas av den enskilde i original och återlämnas direkt. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen, endast en notering om att kontroll är genomförd för viss person i viss roll får dokumenteras
Utdrag visas av den enskilde i original och återlämnas direkt. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen, endast en notering om att kontroll är genomförd för viss person i viss roll får dokumenteras.

I Lathunden finns det tydliga instruktioner om förarbete, genomförande och efterarbete. Prata gärna med en idrottskonsulent hos oss på Sörmlandsidrotten för tips och stöd i arbetet med trygg och utvecklande barn- och ungdomsidrott.

Skribent: Caroline Lindeberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss