Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Sörmlandsidrottens idrottskonsulenter till OS!

29 JAN 2018 12:00
Hallå där Amanda Nordlie och Kerim Sehovic, Sörmlandsidrottens idrottskonsulenter i Nyköping, som åker till Sydkorea i februari för att jobba på OS för SOK.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2018 15:38

Vad är det egentligen ni ska göra där?

Under OS, 9-25 februari, kommer Sverige för första gången på länge ha ett Sverigehus, Sweden Arena.  Turister, journalister och fans kommer få möjligheten att uppleva ”Everything great about Sweden in one Arena”. Idrott, aktiviteter, mat och dryck med de alpina tävlingarna precis runt hörnet. Vi kommer att arbeta som värdar och vara en ambassadör för Sverige och svensk idrott i detta hus. Uppgifterna kommer att variera beroende på vad som kommer vara i fokus just då.

Hur fick ni det här uppdraget?
Vi har gjort uppdrag för SOK, Svenska Olympiska Kommitté, tidigare bland annat projektet Heroes of Tomorrow. I det projektet var syftet att få ungdomar att testa något nytt och utmana sig själv genom att testa sina fysiska egenskaper. Utifrån detta uppdrag fick Kerim chansen att även delta på International Olympic Academy 57th international Sessions for young participants  i Grekland under 2,5 vecka. Sessionen anordnas vartannat år och är en ledarcamp för ledare i olika positioner från hela världen som på ett eller annat sätt är involverade i idrottsrörelsen. Hela 180 deltagare deltog från över 80 länder. Tre representanter skickades från Sverige till detta uppdrag. Utifrån bådas involvering blev vi därför kontaktade av SOK och tillfrågade ifall vi ville genomföra resan till Sydkorea tillsammans med dem!

Hur länge blir ni borta?
Vi är borta 7-28 februari, alltså tre veckor. Själva spelen varar mellan den 9-25 februari.

Spännande, hur känns det att få göra en sån här resa?
Det känns grymt häftigt att få uppleva ett OS på plats! Att vara två av de få utvalda i vårt land är ett privilegium och en stor ära. Vi hoppas givetvis på massvis med intryck och erfarenheter som vi sedan kan ta med hem och bära med oss resten av livet. Det ska bli galet kul!

Är det någon idrottsprofil ni hoppas på att få möta?
De aktiva kommer att genomföra sina presskonferenser i Sweden Arena så då kommer vi nog stöta på de flesta, men det hade varit roligt om några av de aktiva vill komma och hänga med oss och snacka lite ifall möjligheten ges i Sweden Arena.

Är det någon idrott som ska bli extra kul att följa på plats?
Skidor och hockey känns ju givet! Men sedan ska det bli kul att se några av de udda sporterna som vi inte sett live någon gång, till exempel backhoppning eller bob som Kerim längtar efter.  

Vad är ert bästa OS-minne hittills?
Vi båda är överens om att det är när Kalla avslutar stafetten i Sotji 2014 på ett helt otroligt sätt! Tätt följt av OS-Finalen i hockey i Turin mellan Sverige och Finland.

Vad ser ni mest fram emot med ert OS-äventyr?
Att få möjlighet att uppleva den magiska OS-stämningen. Att träffa massvis med profiler och människor och att givetvis ha riktigt kul på vägen, bara njuta!

 

Amanda och Kerim kommer videoblogga från sin OS-resa och inläggen läggs upp på Sörmlandsidrottens facebooksida.

Följ dem där!

Skribent: Karin Forsell Winblad
Epost: This is a mailto link

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss