Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

OS-äventyret har varit tre av livets bästa veckor!

29 MAR 2018 09:00
  • Skapad: 29 MAR 2018 09:00

Välkomna hem, Amanda och Kerim...

...Sörmlandsidrottens idrottskonsulenter i Nyköping, som jobbat för SOK under Vinter-OS i Pyeongchang.

Hur har ni haft det?
Det har varit tre av livets bästa veckor! En otrolig upplevelse som vi fått vara med om!

Ni har arbetat som ambassadörer, hur var det?
Vi var åtta svenska OS-ambassadörer som fanns på plats i Sweden Arena – en mötesplats i SOK:s regi för alltifrån aktiva olympier och media till kungligheter. Det var ju där vi höll till mestadels. Mycket handlade om att hålla i och planera olika evenemang och aktiviteter för samarbetspartners. Ofta fick vi vara flexibla eftersom vi inte visste om det skulle bli medaljfirande eller inte. Men varje dag var det någon slags aktivitet i huset. Det har varit en massa olika möten med många olika människor. Alltifrån aktiva olympier till idrottsministern och kungen.

Fick ni bevittna någon svensk medalj på plats?
Det fick vi. Amanda såg när damerna tog silver i skidskyttestafett. Kerim såg när Hanna Öberg tog guld i skidskytte, distans 15 km. Det var otroligt häftigt att få se detta på plats!

Något ni hade velat se?
Det fanns ju mycket, men hade gärna sett curlingen men den blev utsåld då de ju mötte Korea i finalen. Den finalen hade varit väldigt kul att se.

Skulle ni vilja jobba som OS-ambassadörer igen om ni får möjligheten?
Jag vet att SOK strävar efter att bygga ett liknande hus (Sweden Arena) med liknande koncept om två år under sommar-OS i Tokyo. Vi vet ingenting om vår eventuella inblandning då – men det är klart att det vore jättehäftigt att få göra det här igen!

 Vilka är de starkaste intrycken ni tar med er från ert OS-äventyr?
Det är så otroligt många. Det ger ju så mycket erfarenhet att vara en del av ett så här stort arrangemang. Och vi som jobbar med idrotten till vardags… då är det ju såklart skithäftigt att se svenskarna vinna OS-medaljer!

Skribent: Karin Forsell Winblad
Epost: This is a mailto link

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss