Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrotten som brygga för att bryta segregationen

14 DEC 2018 10:59
Idrott för alla i Brandkärr är en satsning inom ”Idrott i segregerade områden” där syftet är att idrottsföreningar ska vara i närområdet och erbjuda idrottsaktiviteter.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2018 10:59

Projektledare för satsningen är Sevinc Qurbanova, Sörmlandsidrotten.

- Min roll är att engagera ledare och föreningar för att skapa intresse och motivation hos deltagarna i Brandkärr. Ett syfte är också deltagarna ska hitta till föreningsidrotten i framtiden. Den 8 november startade Aikido för tjejer, gratis aktivitet för tjejer från 7 år och uppåt. Nu har vi 30-35 tjejer varje vecka vilket är superkul! 

För att skapa mer intresse hos barnen har Sörmlandsidrotten tillsammans med Friskis & Svettis satsat på att öka kunskapen om god hälsa hos mammor och den 25 november november startade "gympa bas" för alla kvinnor. 

- I nuläget är det 15-20 somaliska mammor som kommer och rör på sig. Väldigt lärorikt för dem att träna och utveckla motoriken och väldigt lärorikt för mig och ledarna att lära oss mer om kultur, religion och olika lösningar till framtiden, säger Sevic.

Förhoppningen och planen är att utöka verksamheten i Brandkärr under 2019.

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss