Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Kajsa Bergqvist besökte Södertälje!

15 DEC 2017 15:15
Idrottsföreningarna i Södertälje fick under torsdagskvällen den 14 december lyssna till Kajsa Bergkvist som i samtal med Love Swartz, Sörmlandsidrotten, och Ingrid Häggblom, Scouterna, diskuterade trygghetsfrågor, inkludering och världsrekord.
  • Skapad: 15 DEC 2017 15:15

Upplägget bäddade för ett mycket personligt möte med Kajsa som bjöd på sig själv och sina erfarenheter vilket lockade till både skratt och eftertanke hos åhörarna. Arrangemanget var en beställning av Södertälje kommun och en del av en turné som Sörmlandsidrotten gör ihop med Kajsa, men med Ingrid från Scouterna som ett unikt inslag med syfte att belysa trygghetsfrågan ur flera synvinklar. Ingrid deltog i samtalet genom att presentera hur Scouterna arbetat under många år med en utbildning för ledare som heter just Trygga möten. Att idrotten och Scouterna framträdde tillsammans gav också tryck i frågan om barnens möjligheter till en aktiv fritid på egna villkor. Det blev allt som allt ett samtal med bred spännvidd över de frågor som är aktuella i och med RFs arbete med Strategi 2025. Även publiken deltog i samtalet och adderade perspektiv i frågor om ledarskap, skador, värdegrund och tävling.

Turnén med Kajsa Bergkvist avslutas på Bio Royal, Järntorget, Eskilstuna på måndag den 18/12 klockan 17.45.

Välkommen!

Skribent: Karin Forsell Winblad
Epost: This is a mailto link

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss