Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ätstörningar - tidiga tecken, åtgärder och förebyggande arbete

20 OKT 2017 09:23
Sörmlandsidrotten, i samarbete med Gymnastikförbundet, bjuder in till en föreläsning om Ätstörningar. Vad är en ätstörning, vad finns det för tidiga tecken och hur upptäcker man dem?
  • Uppdaterad: 17 NOV 2017 08:41

Syftet med föreläsningen är att lyssnaren ska lära sig känna till riskfaktorer och skyddsfaktorer för utvecklingav ätstörningar. Att lära sig känna igen tidigatecken samt hur man ska förhålla sig till dem som
tränare, förälder och kompis.

Under kvällen går vi igenom vad man kan göra vid misstanke om en ätstörning eller om en idrottare mår dåligt på annat sätt. Faktorer som bidrar till att skapa en skyddande träningsmiljö vad gäller risk för ätstörningar diskuteras också.

Föreläsare är Klara Edlund, leg. psykolog, leg. psykoterapeut, klinisk handledare i KBT och docent i psykologi. Klara har bakgrund i truppgymnastik på elitnivå och senare som tränare och domare. Hon har över 20 års erfarenhet av arbete med problem relaterade till mat, ätande och vikt. År 2000 disputerade hon på en avhandling om riskfaktorer för utveckling av ätstörningar bland svenska skolflickor. Sedan dess har hon arbetet kliniskt med alla typer av ätstörningar och under de senaste åren med i allt högre utsträckning för idrottare.

Eskilstuna
22 november 18:00-21:00
Var: Scenkonst Sörmland
Kostnad: Gratis
Anmälan: senast 21 november
Till anmälan


Södertälje
29 november 18:00-21:00
Var: Stadshuset, lokal Demokrati
Kostnad: Gratis
Anmälan: senast 28 november via
Till anmälan


Kontaktperson: This is a mailto link

  Här hittar du broschyren "Ätstörningar - tidiga tecken som är framtagen av Gymnastikförbundet.
Skribent: Karin Forsell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss