Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Landstingets idrottsstipendiater 2017

09 NOV 2017 16:31
Meredith Malloy, Ida Asplund, Niclas Larsson, David Pham och Oliwer Rönnelin blev 2017 års landstingsstipendiater.
  • Uppdaterad: 13 NOV 2017 11:13

Ledare
Meredith Malloy
Förening: Linden hockey

Meredith började spela ishockey i USA när hon var nio år. För sju år sedan flyttade hon till Sverige där hon spelade i Linköping innan hon kom till Eskilstuna och Linden hockey 2012. Där har hon varit aktiv både som spelare och ledare för Lindens tjej- och damlag. Meredith är en väldigt uppskattad ledare i föreningen och hon har också varit engagerad i satsningen Idrott åt alla där idrotten flyttar ut i socioekonomiskt utsatta områden och erbjuder barn och ungdomar gratis idrottsaktiviteter. Vi vill med detta stipendium stimulera Meredith att fortsätta dela med sig av sitt engagemang och vara en den förebild hon är för tjejer som vill vara idrottsledare eller spela ishockey.

Ledare
Ida Asplund
Förening: Eskilstuna simklubb

Ida har tidigare varit aktiv inom både simning och simhopp och har nu valt att vara ledare i båda idrotterna, som är väldigt olika. Hon leder med stor inlevelse och alltid med ett leende. Förutom att vara väldigt pedagogisk är hon mycket omtyckt av både barn och andra ledare. Träningarna leder hon med många inslag av lek och rörelseglädje och hennes simidrottare utvecklas fort både motoriskt och mentalt. Simhoppet är en idrott som kräver en hel del mod vilket Ida har förmågan att ingjuta i sina hoppare. Som ledare i föreningen räds hon aldrig att hjälpa till i alla grupper och åldrar. Med detta stipendium vill vi uppmuntra Ida att fortsätta sprida mod, glädje och engagemang samt satsa på sin ledarroll.

Ledare inom parasport
Niclas Larsson
Förening: IFK Mariefred

Niclas har på eget initiativ och med stort engagemang startat upp en ny sektion inom föreningen IFK Mariefred. Sektionen kallas NPF och anordnar regelbunden träning och aktiviteter för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Niclas har enträget drivit verksamheten och öppnat upp för alla som är intresserade, vilket lockat deltagare från både hemorten och från närliggande kommuner.
Med detta stipendium vill vi ge Niclas kraft att fortsätta utvecklingen av den nybildade sektionen NPF i IFK Mariefred.

Aktiv
David Pham
Förening: Wado karate Katrineholm

David har tränat karate i 11 år. Han är målmedveten och har hög ambition med sin idrott. Han tävlar både för sin förening i Katrineholm och för landslaget och har tagit många fina titlar bl.a. svensk mästare och nordisk mästare 2017. David ger aldrig upp i motgång utan tränar då ännu hårdare för att utvecklas och prestera ännu bättre. Han är en stor inspiration för barn och ungdomar i hans förening.
Vi vill med detta stipendium stödja David i sin målmedvetna satsning inom sin idrott och vi önskar honom all lycka!

Aktiv parasportare
Oliwer Rönnelin
Förening: Båsenberga slalomklubb

Oliwer har en grav synnedsättning och ser endast 2% på ett öga. Trots det så är alpin skidåkning den enda sport som han verkligen fastnat för. Han åker med ledsagare som har envägskommunikation via radio. Han började med skidåkning tidigt men det var först när han började i Båsenberga slalomklubb, med sina kunniga ledare, som han gått från att vara en åkare som med nöd och näppe klarar sig ner till att nu träna slalom och storslalom inom alpin parasport. Målet för året var att ställa upp i klubbens egna storslalomtävling för att testa att köra mellan käppar, något Oliwer tidigare varit rädd för. Det slutade med ett tiotal tävlingar runt om i Sörmland. Det har blivit några priser och pokaler men det största priset bär han själv, nämligen ett självförtroende och en tro på framtiden. Oliwer vill vara en förebild och visa att ALLA kan åka skidor! Vi vill med detta stipendium stimulera Oliwer till fortsatt idrottande, kanske blir det en egen fartdräkt. Vi önskar honom stort lycka till i framtiden.

Skribent: Carina Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss