Hoppa till sidans innehåll

Skapa talang 2.0

Hur viktig är egentligen medfödd talang för en prestation? Är tidig specialisering bästa vägen mot elit? Är morot och piska mest effektivt för ökad motivation på lång sikt?
  • Uppdaterad: 07 DEC 2018 14:09

Under de senaste sex åren har elittränarna och författarna Kristian Persson och Peter Svensson undersökt vilka framgångsfaktorer som ligger bakom en framgångsrik idrottskarriär. De har sedan sammanställt dessa faktorer för bland annat tränare för att på så vis göra det lätt att göra rätt.

”Vi ser det som tränarnas roll att vara med och bygga miljöer och träningar där våra barn och ungdomar får möjligheten att växa som personer och utvecklas inom sin idrott. Vi tror på inre drivkraft som bas, på många idrotter i unga år, på att skapa bred rörelseförmåga och att träna upp grit. Vi vill få tränare att tillämpa forskningsbaserad kunskap om motivation, metodik och coaching för att skapa talanger snarare än att leta talanger”, säger Kristian och Peter.

Kom, lyssna och låt dig utmanas av elittränaren Kristian Persson som är författare till böckerna och utvecklingsfilosofin Skapa talang (2016), Skapa talang 2.0 (2018) och Maxa din träning (2018). Materialet i böckerna bygger på stora mängder forskning, intervjuer och diskussioner med elittränare, sakkunniga, forskare samt intervjuer med några av Sveriges allra främsta idrottare bland andra: Therese Alshammar, Anders Svensson, Johan Olsson, Alexander ”The Mauler” Gustafsson, Stefan Holm och Mats Sundin. Detta får du inte missa!

Målgrupp: Ledare.

Utbildningstillfällen under hösten

 

Södertälje 14 september

 

Eskilstuna 7 november

 

 

Pris: 295 kr/person.

Postadress:
Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link