Hoppa till sidans innehåll

Eskilstunastatyetten 2019

13 MAR 2019 13:26
En av årets sex statyetter har tilldelats SIHS sekreterare Tord Juszczak
  • Uppdaterad: 13 MAR 2019 13:26

 Priset är i klassen kultur och han får priset enligt juryns motivering som lyder:

Tord Juszczak kan beskrivas som kulturminnesvårdare inom idrottsområdet och har under ett halvt sekel varit starkt engagerad i Sörmlands och speciellt Eskilstunas kultur- och idrottsliv. Han har dokumenterat den sörmländska idrottshistorien i två omfattande böcker. I ”Smeden som vann” gör han tillbakablickar i Eskilstunas idrottshistoria. Boken ”Sörmländska OS-deltagare” är en genom-arbetad sammanställning av samtliga sörmländska OS-deltagares resultat och bedrifter genom tiderna.

Boken Sörmlandska OS-deltagare finns att köpa och kostar 200 kr. Vid intresse kontakta Maria Blomkvist på Sörmlandsidrotten.

 

Bland övriga pristagare kan nämnas förre Guifaren och handbolls-landslagets förbundskapten Kristján Andresson, som fick priset som ”Eskilstunaambassadör.”

Vi gratulerar Tord till den fina utmärkelsen!

Skribent: Carina Andersson
Epost: Adressen Gömd

Köp boken Sörmländska OS-deltagare!

"Att få representera sitt land i ett olympiskt spel är det finaste en idrottsman eller kvinna kan göra. Och bland våra sörmländska idrottare är det faktiskt 199 atleter som deltagit. De första kom med i den fjärde olympiaden, den i London 1908 och här möter du alla som varit med till och med RIO 2016."

Tord Juszczak

Vid intresse kontakta
Maria Blomkvist, Sörmlandsidrotten
Mejla Maria

Boken kostar 200 kronor.

SPONSORER till OS-boken