Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

En stor del av vårt arbete handlar om utbildning och utveckling av den organiserade idrottsrörelsen i Sörmland.

Vi arbetar med

  • Uppdaterad: 07 DEC 2018 11:32

Utbildning
En stor del av vårt arbete handlar om utbildning och utveckling av den organiserade idrottsrörelsen i Sörmland. Vi erbjuder utbildningar som är behovsanpassade och efterfrågade inom idrotten. Våra utbildningar kan vara i form av föreläsningar, kurser, lärgrupper och process/utvecklingsarbete. Utbildningar vänder sig i första hand till organisations- och aktivitetsledare inom idrotten men även till aktiva och föräldrar.

Projekt
Vi arbetar med en rad olika projekt av varierande karaktär. Vissa projekt är riksomfattande och beslutas av Riksidrottsförbundet (RF), andra är ”egna” projekt som kan vara mer specifika för sörmländska behov. Gemensamt är dock att projekten alltid vänder sig till det sörmländska idrottslivet.

Bidrag och ekonomiskt stöd
Idrottsföreningar behöver ofta både öka intäkterna och minska kostnaderna. Sörmlandsidrotten hjälper och stöttar föreningar ekonomiskt genom ekonomiska satsningar samt genom mer riktade insatser inom olika områden. Exempelvis genom LOK-stödsbidrag och genom Idrottslyftet. LOK-stödet är avsett att stödja ungdomsverksamheten i föreningslivet. Bidragsberättigad verksamhet kan exempelvis vara: träning, läger, tävlingar/matcher, trivselaktiviteter och ledarträffar.

IdrottOnline
IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline är svensk idrotts egna verktyg och är byggt utifrån att individ, förening och förbund ska ha ett gemensamt system för administration och kommunikation. I ett och samma verktyg ska man kunna ha sin webbplats, tillgång till medlemmar, söka LOK-stöd och Idrottslyft och dessutom kunna sköta all tävlingsadministration.

Stipendier och utmärkelser
Sörmlandsidrotten ansvarar för ett stort antal idrottsstipendier, både för ledare och aktiva. Dessutom finns ett antal utmärkelser att söka årligen.

Skribent: Karin Winblad

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss