Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Sörmlandsidrotten

Sörmlandsidrotten är samlingsnamnet för Södermanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Södermanland

Om Sörmlandsidrotten

Sörmlandsidrotten är samlingsnamnet för Södermanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Södermanland. Vi har gemensam styrelse, ledning och kansli och vi verkar som en gemensam organisation med uppgift att i första hand stödja specialdistriktsförbund (SDF) och idrottsföreningar. Sörmlandsidrottens huvudkontor finns i Eskilstuna med lokalkontor i Nyköping, Katrineholm, Strängnäs och Södertälje.
  • Uppdaterad: 07 DEC 2018 11:27

Med en stark framtidstro vill vi hjälpa dig
SNABBARE - HÖGRE - STARKARE är den olympiska rörelsens motto. Ett begrepp som passar bra på den höga ambition och vilja till utveckling som ofta finns i föreningens styrelsearbete, i ledaruppdrag och hos den aktiva idrottaren. Vårt mål är att hjälpa dig i det arbetet. Tillsammans blir vi starkare!

Skapa de bästa förutsättningarna
För att barn ska trivas inom idrotten är det viktigt att den är anpassad efter deras behov och önskemål. Att bedriva en idrottsverksamhet är inte bara att åka skridskor, spela fotboll eller att springa i skogen, Det handlar också om att utveckla organisationer, ledare, att må bra, fostra, ge självförtroende, ta ansvar och att alla ska få vara med. Kort sagt, bättre livskvalité. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för idrottsledare och aktiva oberoende nivå. Vi hjälper till med nästan vad som helst, stort som smått. Det är du som bestämmer.

Stimulera till utveckling
Utifrån idrottens behov erbjuder vi utbildnings- och utvecklingslösningar för såväl föreningar som enskilda individer. Uppdragen utvecklas i samarbete med dig och utgår från den metod som passar dig bäst. Genom att följa utvecklingen inom utbildning och forskning kan vi ge dig rekommendationer, råd och nya rön.

Skribent: Karin Winblad

Vi arbetar med

En stor del av vårt arbete handlar om utbildning och utveckling av den organiserade idrottsrörelsen i Sörmland.

Läs mer

Distriktsidrottschef

Jörgen Hedberg
tfn 070-307 52 45
This is a mailto link

Svensk idrotts organisation

Svensk idrottsrörelse utgörs av ca 20 000 idrottsföreningar och ca 9 000 korpklubbar som är organiserade inom olika förbund.

Läs mer

Historia

Redan 1905 diskuterades det livligt i idrottskretsarna att bilda ett förbund. Den 25 mars 1906 samlades distriktens föreningar till sammanträde och därmed bildades Södermanlands Idrottsförbund.

Läs mer

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss