Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottslyftet - Anläggningsstöd
Är din förening i behov av nya anläggningar eller idrottsmiljöer?
Sök vårt anläggningsstöd.

Stöd till anläggningar och idrottsmiljöer

Riksidrottsförbundet vill att det ska finns rikt utbud av idrottsanläggningar och idrottsmiljöer som är tillgängliga och välkomnande för alla i samhället. För att bidra till det och att skapa nya och bättre aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns Riksidrottsförbundets Anläggningsstöd.
  • Uppdaterad: 23 NOV 2018 11:40

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet. Ett av Idrottslyftets prioriterade områden är att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer och därför avsätter Riksidrottsförbundet årligen medel till ett anläggnings- och idrottsmiljöstöd.

Det finns fem olika stöd som går att söka inom anläggningsstödet:

Utöver dessa kan ett eller fler distriktsidrottsförbund eller RF göra utlysningar om specifika stöd. Dessa kan vara riktade mot en eller flera speciella idrotter, ett speciellt område eller en viss typ av anläggningar/miljöer.

Utöver RF:s Anläggningsstöd kan föreningar ofta söka för anläggningar och idrottsmiljöer från flera organisationer och myndigheter. Hos Allmänna Arvsfonden kan du söka lokalstöd för en ny verksamhet för barn, ungdomar eller personer med funktionsnedsättning. Här kan du läsa med om Allmänna Arvsfondens lokalstöd.

Jordbruksverket har ett stöd som syftar till att skapa och behålla anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter på landsbygden. Här kan du läsa mer om Jordbruksverkets stöd.

Det kan också finnas lokala stiftelser som delar ut stöd till anläggningar och idrottsmiljöer. Det mest vanligt förekommande är att det finns lokala sparbanksstiftelser som delar ut stöd till detta ändamål. 

Nyhet gällande Anläggningsstöd - Stöd till utrustning för parasport

OBS- se över era servitut

Se över din förenings servitut innan årets slut
Gamla inskrivningar och servitut som beviljades före 1968 kommer att försvinna ur Lantmäteriets register om de inte förnyas före utgången av 2018. Äger din förening en fastighet med servitut  eller nyttjar den ett servitut på annans fastighet? I så fall kanske det måste förnyas.
Läs mer här 

Kontaktperson

Gabriel Larsson
Sörmlandsidrotten
tfn 072-248 79 24
This is a mailto link

Läs mer

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 010-476 42 99
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss