Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

FaR - fysisk aktivitet på recept

FaR - Fysisk aktivitet på recept

  • Uppdaterad: 07 DEC 2018 14:27

I Region Sörmland finns möjlighet att ordinera Fysisk aktivitet på recept, FaR, istället för- eller som ett komplement till läkemedel. Det finns idag vetenskapliga belägg för att fysisk aktivitet förebygger sjukdom och har positiv effekt på sjukdomsförloppet.

För att FaR-arbetet ska fungera behövs organisationer som erbjuder aktiviteter till patienterna. Därför välkomnar vi aktivitetsarrangörer som kan erbjuda aktviteter som ordineras utifrån FYSS att delta i FaR-arbetet. De flesta idrotter går att anpassa för att passa en person som fått ett FaR-recept. Aktiviteten kan vara gruppverksamhet eller individuell träning.

Sörmlandsidrotten har uppdraget av Region Sörmland att samordna och utbilda aktivitetsarrangörer för FaR. Vi erbjuder FaR-ledarutbildningar en gång i halvåret.

Den största delen recept förskrivs till personer som ordineras motion på låg intensiv nivå. Dessa personer behöver ofta även motivationsstöd och vägledning. Det är därför ett krav att aktivitetsarrangörer har minst en utbildad FaR-ledare för att få vara samarbetspart med Region Sörmland och Sörmlandsidrotten inom FaR. Efter genomgången FaR-ledarutbildning skrivs en överenskommelse med Sörmlandsidrotten.

Som aktivitetsarrangör får ni denna utbildning gratis samt marknadsföring på Region Sörmlands webbsidor.

Skribent: Carina Andersson

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss