Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Motion och hälsa

"Idrott är inte bara roligt utan bidrar också till en lyckligare och friskare befolkning. Motionären är en stor del av idrotten."

Motion och hälsa

Idrottens helhetssyn på människors välmående gör att idrott i hög grad bidrar till god folkhälsa. Genom att aktivera människor, både fysiskt och mentalt, motverkar idrott ohälsa och stress samt förbättrar individens livskvalitet.
  • Uppdaterad: 07 DEC 2018 14:23

Idrott är folkhälsa
Idrott och fysisk aktivitet finns överallt. Bland annat bedriver idrottsrörelsen en stor och omfattande idrottslig verksamhet på alla nivåer och för alla åldrar. Aktiviteterna är ett folkhälsoarbete i sig och bidrar tydligt till ökad folkhälsa.

För idrotten handlar folkhälsoarbete om främst två saker, - att lyfta fram och synliggöra det som redan görs - att noga bevaka och aktivt medverka i samhällsutvecklingen.

Idrotten är en aktiv part i det nationella folkhälsoarbetet - detsamma gäller på lokal nivå. Idrottsrörelsens verksamhet kopplas även starkt samman med de nationella folkhälsomålen ökad fysisk aktivitet samt delaktighet och inflytande i samhället.

I Region Sörmland finns möjlighet att ordinera Fysisk aktivitet på recept, FaR, istället för- eller som ett komplement till läkemedel. Läs mer om FaR

 

Kontaktperson

FaR
Elin Larsson Roos
Sörmlandsidrotten
tfn 010-476 42 71
This is a mailto link

RF:s folkhälsoarbete

Ungefär två miljoner svenskar motionerar, tränar och tävlar regelbundet i en idrottsförening. De allra flesta idrottar i första hand för glädjens, gemenskapens och/eller hälsans skull.

Läs mer på svenskidrott.se

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss