Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrott för Alla

  • Uppdaterad: 18 MAJ 2017 12:03

Samhället förändras hela tiden och därmed även idrotten. Våra svenska föreningar står idag inför några av sina största utmaningar när det gäller att bygga strukturer som passar framtidens medlemmar. Vi lever i en värld som befinner sig i en snabb, och accelererande, förvandling. Det svenska samhället ser inte ut som det gjorde när idrottsrörelsen föddes för drygt hundra år sedan. Ändå bygger svensk idrott på i stort sett sam­ma principer som den en gång formades i.

Mycket har visserligen hänt: många nya idrotter har tillkommit, kvinnor­na utgör idag en självklar del av verksamheten, barn- och ungdomsidrot­ten har haft en explosionsartad utveckling. Men grunden i både verksam­heten och organisatorisk struktur, är i mångt och mycket densamma.

Idrott ska vara för alla. Barn, unga, vuxna, äldre; alla ska kunna vara en del av idrottsrörelsen oavsett förutsättningar, bakgrund och livssituation. Men vi når inte alla grupper i samhället i idag och måste därför hitta alternativ och nya vägar för att idrottsrörelsen ska vara en plats för alla.

Tillsammans med våra föreningar och andra samhällsaktörer bör vi bedri­va verksamhet för att nå fler. Det kan handla om öppna idrottsskolor i närområden, föreläsningar om vikten av rörelse riktade till äldre, samarbete för att möjliggöra idrott för personer med funktions­nedsättningar, belysa och ta ställning i diskrimineringsfrågor och rikta vår verksamhet mot utsatta grupper i samhället och mycket mer.

Är din förening intresserad av att veta mer?
Kontakta din lokala idrottskonsulent.

Skribent: Carina Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss