Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Parasport

Svensk idrott enades på RF-stämman 2015 om en gemensam vision - Strategi 2025, som innebär en stor förändringsresa för hela idrotten. Nu har nästa stora steg tagits på resan mot en mer välkomnande idrott där fokus på utveckling gör att fler blir motiverade att hålla igång hela livet.
  • Uppdaterad: 07 DEC 2018 13:55

2025 vill vi ha en idrottsrörelse där alla får plats att idrotta utifrån sina villkor oavsett ålder, kön, etnisk bakgrund, funktionsnedsättningar eller andra förutsättningar. En inkluderande idrott för alla, där föreningens verksamhet ger människor med olika förmåga möjlighet att vara med. Viktigt är att alltid se människan och utgå från varje individ.

Inkluderande idrott för alla
Idrotten vill inte göra skillnad på idrott oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte, vill också få fler personer med funktionsnedsättning att börja idrotta samt att vill man skapa så bra förutsättningar för ALLA att kunna delta inom idrotten, gärna så nära hemmet som möjligt.

Om idrotten kan skapa förutsättningar och möjligheter för inkludering av alla så kommer fler personer att börja med idrott och därmed få en högre livskvalitet och en bättre hälsa.

Inom idrotten och i allt ledarskap är det alltid viktigt att inte generalisera, utan att alltid utgå från varje enskild individ. Detta oavsett om du har en funktionsnedsättning eller inte.

Kontaktperson

Sussie Engberg
Parasportsakkunnig
Sörmlandsidrotten
tfn: 010-476 42 77
This is a mailto link

Olika begrepp inom Parasporten

Parasport Sverige använder de begrepp som majoriteten av de svenska intresseorganisationerna och staten använder, därtill  pratar/skriver vi alltid enligt skrivregeln "people first".

Läs mer

Idrotter

Här hittar du idrotter som finns inom Svenska Parasportförbundet.

Läs mer

Inkluderingswebben

Syftet med Inkluderingswebben är att ge svensk idrott en kunskaps- och inspirationsbank för att skapa medvetenhet om rådande normer, privilegier och begränsningar på idrottens olika arenor.

Läs mer

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss