Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Parasport

Svensk idrott enades på RF-stämman 2015 om en gemensam vision- Strategi 2025, som innebär en stor förändringsresa för hela idrotten. Nu har nästa stora steg tagits på resan mot en mer välkomnande idrott där fokus på utveckling gör att fler blir motiverade att hålla igång hela livet.
  • Uppdaterad: 2018-03-06 12:26

Fem prioriterade utvecklingsresor stakar nu ut vägen för att nå målen i Strategi 2025.

Dessa är:

  • En ny syn på träning och tävling
  • Den moderna föreningen
  • Inkluderande idrott för alla
  • Jämställdhet för en framgångsrik idrott
  • Ett stärkt ledarskap 

2025 vill vi ha en idrottsrörelse där alla får plats att idrotta utifrån sina villkor oavsett ålder, kön, etnisk bakgrund, funktionsnedsättningar eller andra förutsättningar. En inkluderande idrott för alla, där föreningens verksamhet ger människor med olika förmåga möjlighet att vara med. Viktigt är att alltid se människan och utgå från varje individ.

Inkluderande idrott för alla

Idrotten vill inte göra skillnad på idrott oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte, vill också få fler personer med funktionsnedsättning att börja idrotta samt att vill man skapa så bra förutsättningar för ALLA att kunna delta inom idrotten, gärna så nära hemmet som möjligt.

Om idrotten kan skapa förutsättningar och möjligheter för inkludering av alla så kommer fler personer att börja med idrott och därmed få en högre livskvalitet och en bättre hälsa.

Inom idrotten och i allt ledarskap är det alltid viktigt att inte generalisera, utan att alltid utgå från varje enskild individ. Detta oavsett om du har en funktionsnedsättning eller inte.

Skribent: Carina Andersson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Sussie Engberg
Parasportsakkunnig
Sörmlandsidrotten
tfn: 010-476 42 77
This is a mailto link

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 010-476 42 99
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss