Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ledarskap i praktiken

Idrottens ledare är så otroligt viktiga. Det ideella engagemanget är unikt och själva motorn som driver idrottsrörelsen framåt. Du ska känna stor stolthet över att bidra till att så många barn, unga och vuxna har en meningsfull fritid. Men det är också ett stort ansvar att vara idrottsledare, särskilt i en förening med många barn och unga.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2019 11:04

Beskrivningen ovan gäller egentligen oavsett om du sitter en styrelse som sätter upp ramar och mål för föreningen eller om du leder en träningsgrupp. Som tränare är det många som ser upp till dig och deras upplevelse kommer på många sätt formas av den miljön du skapar för dem.

Du behöver inte kunna allt för att engagera dig inom idrotten, men det är bra att vara nyfiken. Det finns gott om utbildningar att gå där du som ledare kan ta del av den senaste kunskapen, både inom din idrott och kring andra delar som handlar om att leda inom idrotten. 

För att underlätta för dig i din roll som ledare i Sörmland har vi på den här sidan samlat tips, inspiration och förslag på föreläsningar.

Skribent: Caroline Lindeberg
Epost: This is a mailto link

Under en miniserie på fyra delar ställer vi några frågor till två framstående idrottsledare om ledarskap.

Läs mer

Introduktionsutbildning för tränare - webbaserad

Få en första inblick i vad tränar- och ledarrollen inom idrotten innebär.

Läs mer

Föreningsledare - introduktion på webben

Denna introduktionsutbildning ger dig en första inblick i vad det innebär att vara föreningsledare inom idrotten och hur du kan skapa förutsättningar för idrottens gemensamma mål, men framförallt inspirera dig till ett spännande och viktigt uppdrag.

Läs mer

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss