Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Försäkringar för flyktingar och nyanlända


Alla personer som ingår i en verksamhet/projekt som stöttas ekonomiskt av integrationsmedel omfattas sedan 1 juli 2016 av en försäkring via Folksam.

Försäkringen gäller vid olycksfallsskada enligt försäkringsvillkoren som inträffar under

  • deltagande i av idrottsrörelsen organiserad idrottsverksamhet, som inbegriper nyanlända, och som erhållit särskilt ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundets distriktsidrottsförbund.
  • Kretsen försäkrade är nyanlända barn, unga och vuxna, kvinnor och män, under etableringsprocessen, och som inte redan omfattas av annan idrottslig olycksfallsförsäkring.

    Gäller både vid tävling, träning och match. Försäkringen gäller för olycksfallsskador som inträffar när aktiv deltar i tävling, organiserad träning och match anordnad av förening som fått ekonomiskt birdrag av Svenska Riksidrottsförbundets distriktsförbund. Den gäller också under direkt färd till och från dessa aktiviteter. Om en aktivitet sker på annan ort än hemorten, gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med denna.

De fullständiga försäkringsvillkoren hittar du här.

 

Uppdaterad: 22 FEB 2017 10:54 Skribent: Karin Forsell
Epost: This is a mailto link

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss