Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

INTEGRATION

Idrotten är en mötesplats över etniska gränser och därmed en viktig arena för integration. Medan pojkar med utländsk bakgrund är med i föreningsidrotten i större utsträckning, har vi en större utmaning att nå flickor och ledare med utländsk bakgrund. Det ser förstås olika ut i olika idrotter. Idrottsrörelsen vill stärka arbetet med mångfald i föreningarna och därmed bidra till integration i samhället. Föreningsidrotten skall vara öppen för alla oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska eller psykiska förutsättningar.
  • Uppdaterad: 2018-09-17 20:25

I många av våra olika orter finns mer att göra och föreningar kan söka stöd för att ha möjlighet att lättare välkomna de som nu kommit eller nyligen etablerat sig i vårt samhälle.

Vi gläds över att allt fler föreningar tar initiativ och startar integrationsfrämjande verksamheter och vi vill gärna besöka era verksamheter och få information om dessa så vi kan sammanställa goda exempel.

Föreningar som avser att starta integrationsfrämjande verksamheter och önskar rådgivning, stöd eller utbildningsinsatser, kontakta er lokala idrottskonsulent eller Sörmlandsidrottens integrationssamordnare Micael Peterson 010 476 42 64 This is a mailto link

Skribent: Torbjörn Berglund

Kontaktperson

Micael Peterson Sörmlandsidrotten
tfn 010-476 42 64
This is a mailto link

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 010-476 42 99
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss