Hoppa till sidans innehåll

Sörmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Sörmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

SISU Idrottsutbildarna

SISU Idrottsutbildarna är idrottens egna studieförbund

SISU Idrottsutbildarna

  • Uppdaterad: 07 DEC 2018 08:55

Sörmlandsidrotten består av två organisationer, Södermanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna  Södermanland. SISU Idrottsutbildarna arbetar med utbildning av sörmländska idrottsföreningar och idrottsförbund. Oavsett var i Sverige du befinner dig erbjuder SISU Idrottsutbildarna ett basutbud av utbildningar. Basutbudet består av:

  • Grundutbildning - tränare
  • Idrottens föreningslära
  • IdrottOnline. 

Utöver basutbudet erbjuder vi flera andra utbildningar och föreläsningar 

Här hittar du våra utbildningar

Verksamhetsformer
SISU Idrottsutbildarna använder sig av olika verksamhetsformer för att utbilda och utveckla idrotten. Det kan vara

  • lärgrupper
  • föreningsbesök
  • kurser
  • föreläsningar
  • process och utvecklingsarbeten
  • kulturprogram

Sörmlandsidrottens idrottskonsulenter samarbetar med föreningar och förbund i syfte att utbilda och utveckla verksamheten. För att komma i kontakt med den idrottskonsulent som arbetar i din kommun, klicka här >>

 

 

SISU Idrottsutbildarna finns i hela landet - på alla nivåer inom idrotten
På riksnivå består SISU Idrottsutbildarna av tre delar: ett studieförbund, ett förlag och en idrottsfolkhögskola. Tillsammans och var för sig driver vi på och stödjer utveckling inom svensk idrott. Besök SISU Idrottsutbildarna Riks webb 

Skribent: Karin Winblad

SISU Idrottsböcker

SISU:s eget förlag som samlar in, förädlar och sprider idrottskunskap i form av utbildningsmaterial med hög kvalitet och stor idrottsnytta. SISU Idrottsböcker arbetar med att tillsammans med idrotten ta fram material som bidrar både till att utveckla elitidrotten och till att förbättra livskvalitet och hälsa hos den breda allmänheten.

Läs mer

Bosön idrottsfolkhögskola

Vår idrottsfolkhögskola är idrottens egen folkhögskola och en väg in i idrotten för den som vill arbeta i idrottsföreningar och förbund. Verksamheten baseras på den allmänna folkhögskolans grundläggande värderingar och idrottens gemensamma värdegrund.

Läs mer

Basutbud utbildningar

SISU Idrottsutbildarna erbjuder ett basutbud av utbildningar oavsett var i landet du befinner dig och har samma innehåll i alla distrikt i hela Sverige.

Läs mer

Verksamhetsformer

Lärgrupp, kurs, föreläsning, process och utvecklingsarbete, kulturprogram eller barnkultur. Vilken utbildningsform passa dig bäst?

Läs mer

Boka möte med oss

Vi gör föreningsbesök där vi kostnadsfritt kommer ut och besöker din förening. Då kartlägger vi föreningens önskemål och behov av utveckling. Boka gärna ett möte med oss redan nu.

Läs mer

Våra idrottskonsulenter

Hos oss arbetar elva idrottskonsulenter som är placerade på fyra olika orter i Sörmland. Här kan du se vem som är din idrottskonsulent.

Läs mer

Postadress:Södermanlands Idrottsförbund
Verkstadsgatan 5, MunktellArenan
633 42 Eskilstuna

Kontakt:Tel: 0104764299
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss